Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Tirol Instal
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Instalatii utilizare gaze naturale
Brand
Executie IU gaze naturale
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Instalatii interioare

Ca urmare a avizarii proiectului, lucrarea efectiva de racordare la sistemul de alimentare cu gaze naturale este pasul caruia se acorda atentie sporita si timp necesar pentru efectuare.

La stabilirea traseelor instalatiilor de utilizare a gazelor, se acorda prioritate respectarii conditiilor de siguranta si este de preferat sa se respecte in totalitate normele NTPEE 2008.

Conductele instalatiilor de utilizare interioare se monteaza din otel fara a se ingropa in strat de poliester sau orice alt material de protectie, suprateran, in spatii ventilate, luminate si circulate, cu acces permanent inclusiv in subsoluri.

Este de preferat ca instalatiile sa fie montate pe elemente rezistente (pereti, grinzi, stalpi) sau pe stalpi metalici sau de beton special create in acest scop.

Este obligatoriu ca imobilele cu consumatori de tip masina aragaz, sa aiba grila de ventilatie fara dispozitive de inchidere sau reglaj pentru evacuarea gazelor arse si racord flexibil in standarde. Pentru situatiile in care sunt montate geamuri tip termopan, este obligatorie montarea echipamentelor de protectie formate din senzor si electrovalva.

Instalatiile trebuie sa fie la vedere si usor accesibile pentru personalul de interventie.

Instalatii exterioare

Folosite in mare parte pentru locuintele de la curte, instalatiile exterioare se pot monta din otel suprateran si din polietilena subteran.

Este de preferat sa se evite traseele lungi supraterane si sa se monteze teava din polietilena, ingropata. In situatia in care acest lucru nu este posibil, conductele montate suprateran vor fi montate pe stalpi de sustinere special create in acest scop, cu bratari sau console, pe peretii exteriori ai cladirilor sau pe garduri stabile din caramida sau beton.

Ca si la instalatiile interioare este obligatorie montarea regulatorului de presiune, a echipamentului de protectie, efectuarea grilei de ventilatie pentru incaperile dotate cu aparat tip masina aragaz, kit de evacuare pentru centralele termice, si racord flexibil sau fix pentru aragaz si/sau centrala termica.

Protectia echipamentelor si a conductelor din otel impotriva coroziunii

Toate echipamentele si conductele metalice se protejeaza impotriva coroziunii in functie de modul de montare, subteran sau suprateran.

Protectia echipamentelor si conductelor supraterane se face prin grunduire si vopsire, operatiuni care se executa dupa efectuarea verificarilor de presiune.

Receptia tehnica si punerea in functiune la terminarea lucrarilor

Receptia tehnica si punerea in functiune a lucrarilor din cadrul sistemelor de alimentare cu gaze naturale se fac de catre personal specializat, in colaborare cu Distrigaz Sud Retele printrun document scris, la finalul lucrarilor fizice.

Asociatii de proprietari

Blocurile reprezentate de asociatii de locatari pot apela la serviciile TIROL INSTAL prin intermediul acestora pentru:

- inlocuirea, remedierea si/sau executia coloanelor de gaze de pe casa scarii indiferent de capacitatea de consum
- montarea si/sau inlocuirea regulatoarelor de presiune ale blocului
- verificarea si revizia instalatiei existente de gaze naturale, etc.

Racordarea consumatorilor la sistemul de gaze naturale (centrala termica, aragaz, soba teracota, instant, arzator, tub radiant, resou) se va face la solicitarea fiecaruia dintre proprietarii de pe scara unde se efectueaza interventia.

Conform normativului, se vor monta obligatoriu echipamente de protectie formate din senzori si electrovalve la apartamentele unde se intervine asupra instalatiei si se intocmesc proiecte pentru apartamentele care nu detin.

Avariile si interventiile rapide se anunta in timp util pentru ca echipele specializate din cadrul firmei noastre sa poata interventii.
Din Gura in Gura